DALUMAK

DALUMAK-ZERBINO-1

Dekorativni proizvod za enterijer na vodenoj bazi napravljen od pažljivo biranih sirovina. Pravi se u pet različitih baza (Red, Orange, Grey, Aqua i Brown) koje se mogu koristiti samostalno ili se iste mogu dodavati toneri ATF.
Set Dalumak sastoji se iz:
• Podloge Tiffany (akrilna disperzija) u belom tonu
• Dalumak Baze od 2.5 l (Red, Orange, Grey, Aqua i Brown)
• Tonera ATF u 51 različitih tonova
Priprema materijala: u Dalumark bazu od 2.5 l dodati izabrani toner i dobro promešati mešačem do ujednačenja tona. Tako utonirana i izmešana dekoracija je spremna za nanošenje. Način nanošenja: na izgletovane zidove potrebno je naneti akrilnu disperziju Tiffany u belom tonu u dva namaza. Kada se disperzija dobro osuši, zid je spreman za nanošenje dekorativnog materijala. Poželjno je koristiti četku sa što dužom i gušćom dlakom i plastičnu hoblu, pri čemu se četka koristi za nanos materijala na zid, a plastična hobla za upeglavanje materijala. Sam postupak nanošenja se sastoji od pokreta šake u obliku slova X. Nanošenjem na ovaj način preporučljivo je preći 3-4 m2, a zatim se vratiti na već obrađenu površinu i gotovo suvom četkom (bez materijala na njoj) rasporediti ravnomerno
materijal po njoj. Poželjno je ponavljati isti potez četkom po celoj površini zida. Kada zid matira, odnosno absorbuje materijal potrebno je plastičnom hoblom izvršiti peglanje zida nežnim pokretima.