dekorativne
tehnike

Podaci o proizvodu ANTICHE TERRE FIORENTINE (L’ORIGINALE )

ANTICHE TERRE FIORENTINE (L’ORIGINALE) – je dekorativna tehnika za enterijer iz porodice ATF italijanskog proizvođača Candis. Proizvod je ekološki, vodoperiv, na vodenoj bazi, bez mirisa. L’Original svojom jednostavnošću i mat efektom će u vaš dom uneti šarm i lepotu renesansnih italijanskih dvorova. Uz malo napora i vremena vaši zidovi će dobiti sofisticiran i luksuzan izgled. Dostupan je u 200 različitih tonova.

Set Antiche terre fiorentine sastoji se iz: .

  • Podloge Casaviva (disperzija) u belom tonu
  • ATF Baze od 2.5 l
  • Tonera ATF u 50 različitih tonova

Priprema materijala: u ATF bazu od 2.5 l dodati izabrani toner u odgovarajućoj količini (1/4, ½, ceo toner ili dva tonera) i dobro promešati mešačem do ujednačenja tona. Tako utonirana i izmešana dekoracija je spremna za nanošenje.

Način nanošenja:na izgletovane zidove potrebno je naneti akrilnu disperziju Casaviva u belom tonu u dva namaza. Kada se disperzija dobro osuši, zid je spreman za nanošenje dekorativnog materijala. Poželjno je koristiti četku sa što dužom i gušćom dlakom i plastičnu špatolu, pri čemu se četka koristi za nanos materijala na zid, a plastična špatola za blago upeglavanje materijala. Sam postupak nanošenja se sastoji od pokreta šake u obliku slova X. Nanošenjem na ovaj način preporučljivo je preći 3-4 m2, a zatim se vratiti na već obrađenu površinu i gotovo suvom četkom (bez materijala na njoj) rasporediti ravnomerno materijal po njoj. Kada zid matira, odnosno absorbuje materijal potrebno je plastičnom špatolom izvršiti peglanje zida nežnim pokretima, kako bi se perle koje su sadržane u ATF bazi ravnomerno rasporedile po zidu. Ukoliko želite da zid zadrži u potpunosti rustični izgled, nije potrebno sprovoditi proces peglanja materijala plastičnom špatolom.


Alat: četka


Razređivanje: spremno za upotrebu


Pokrivna moć: 20-25 m2/2.5 l


Pakovanje: 2.5 l


Video o primeni proizvoda ANTICHE TERRE FIORENTINE (L’ORIGINALE )