dekorativne
tehnike

Podaci o proizvodu ATF IRIDESCENTE

ATF IRIDESCENTE- je dekorativna tehnika za enterijer iz porodice ATF italijanskog proizvodjača Candis. Proizvod je ekološki, vodoperiv, na vodenoj bazi, bez mirisa. Iridescente sa svojim metalik efektom Vam omogućava da pobegnete iz svakodnevene monotonije, dajući Vašem prostoru ekskluzivan, nezaboravan i moderan izgled. Zbog refleksije svetlosti i svetlih tonova Vaš prostor će biti još svetliji i udobniji.

Set ATF IRIDESCENTE sastoji se iz:

  • Podloge Casaviva (disperzija) u odgovarajućem tonu iz kataloga
  • ATF Iridescenti baze od 2.5 l
  • Tonera Perle di luce u 6 različitih tonova (Oro, Arancio, Rosso, Verde, Blu, Viola)

Priprema materijala: u ATF Iridescente bazu od 2.5 l dodati izabrani Perle di luce toner i dobro promešati mešačem do ujednačenja tona. Tako utonirana i izmešana dekoracija je spremna za nanošenje.

Način nanošenja: na izgletovane zidove potrebno je naneti akrilnu disperziju Casaviva u odgovarajućem tonu u dva namaza. Kada se disperzija dobro osuši, zid je spreman za nanošenje dekorativnog materijala. Poželjno je koristiti četku sa što dužom i gušćom dlakom i plastičnu špatolu, pri čemu se četka koristi za nanos materijala na zid, a plastična špatola za blago upeglavanje materijala. Sam postupak nanošenja se sastoji od pokreta šake u obliku slova X. Nanošenjem na ovaj način preporučljivo je preći 3-4 m2, a zatim se vratiti na već obrađenu površinu i gotovo suvom četkom (bez materijala na njoj) rasporediti ravnomerno materijal po njoj. Kada zid matira, odnosno absorbuje materijal potrebno je plastičnom špatolom izvršiti peglanje zida nežnim pokretima, kako bi se perle koje su sadržane u ATF Iridescenti bazi ravnomerno rasporedile po zidu. Ukoliko želite da zid zadrži u potpunosti rustični izgled, nije potrebno sprovoditi proces peglanja materijala plastičnom špatolom.


Alat: četka i plastična špatola


Razređivanje: spremno za upotrebu


Pokrivna moć: 20-25 m2/2.5 l


Pakovanje: 2.5 l


Video o primeni proizvoda ATF IRIDESCENTE