dekorativne
tehnike

Podaci o proizvodu EFFETTI

EFFETTI – je dekorativna tehnika za enterijer iz porodice ATF italijanskog proizvodjača Candis. Proizvod je ekološki, vodoperiv, na vodenoj bazi, bez mirisa. Effeti je mat dekoraciju koja različitom kombinacijom boja, svetla i senki zadovoljava ukus svakog potrošača. Vašim zidovima će dati efekat trodimenzionalnosti.

Set Effetti sastoji se iz:

  • Podloge Casaviva (akrilna disperzija) u belom tonu
  • ATF Baze od 2.5 l
  • Tonera ATF
  • Effetti tonera u 13 različitih tonova (Rosso Namibia, Perla Marrakech, Rosa Salvador, Rubino Malaysia, Giallo Guinea, Verde Alabama, Terra Barcellona, Fuoco Caracas, Arancio Madagascar, Ombra di China, Bruno Samarcanda, Ocra Brisbane, Blu Baltico)

Priprema materijala: u ATF bazu od 2.5 l dodati izabrani toner ATF i Effetti toner i dobro promešati mešačem do ujednačenja tona. Tako utonirana i izmešana dekoracija je spremna za nanošenje.

Način nanošenja: na izgletovane zidove potrebno je naneti akrilnu disperziju Casaviva u belom tonu u dva namaza. Kada se disperzija dobro osuši, zid je spreman za nanošenje dekorativnog materijala. Poželjno je koristiti četku sa što dužom i gušćom dlakom i plastičnu špatolu, pri čemu se četka koristi za nanos materijala na zid, a plastična špatola za blago upeglavanje materijala. Sam postupak nanošenja se sastoji od pokreta šake u obliku slova X. Nanošenjem na ovaj način preporučljivo je preći 3-4 m2, a zatim se vratiti na već obrađenu površinu i gotovo suvom četkom (bez materijala na njoj) rasporediti ravnomerno materijal po njoj. Kada zid matira, odnosno absorbuje materijal potrebno je plastičnom špatolom izvršiti peglanje zida nežnim pokretima, kako bi se perle koje su sadržane u ATF bazi ravnomerno rasporedile po zidu. Ukoliko želite da zid zadrži u potpunosti rustični izgled, nije potrebno sprovoditi proces peglanja materijala plastičnom špatolom.


Alat: četka i plastična špatola


Razređivanje: spremno za upotrebu


Pokrivna moć: 20-25 m2/2.5 l


Video o primeni proizvoda EFFETTI