dekorativne
tehnike

Podaci o proizvodu ARABESQUE

ARABESQUE – je dekorativna tehnika za enterijer iz porodice ATF italijanskog proizvođača Candis. Proizvod je ekološki, vodoperiv, na vodenoj bazi, bez mirisa. Arabesque na Vašim zidovima ostavlja delikatan svetlosno reflektujući efekat. Posmatrajući je iz različitih uglova, primetićete magičnu igru svetla i efekat poput jelenske kože.

Set ARABESQUE sastoji se iz:

  • Podloge Casaviva (disperzija) u belom tonu ili u tonu po preporuci našeg stručnog osoblja
  • Arabesque baze od 2.5 l ili 1.25 l
  • Tonera ATF

 

Priprema materijala: u Arabesque bazu od 2.5 l dodati izabrani toner u odgovarajućoj količini (1/4, ½, ceo toner ili dva tonera) i dobro promešati mešačem do ujednačenja tona. Tako utonirana i izmešana dekoracija je spremna za nanošenje.

Način nanošenja: na izgletovane zidove potrebno je naneti disperziju Casaviva u belom tonu ili u tonu po preporuci našeg stručnog osoblja u dva namaza. Kada se disperzija dobro osuši, zid je spreman za nanošenje dekorativnog materijala. Poželjno je koristiti četku sa što dužom i gušćom dlakom i plastičnu hoblu, pri čemu se četka koristi za nanošenje materijala na zid, a plastična hobla za blago upeglavanje materijala. Sam postupak nanošenja se sastoji od nepravilnih pokreta šake ili u horizontalnim i vertikalnim pravcima, zavisno od Vaše želje i ukusa. Kada zid matira, odnosno absorbuje materijal potrebno je plastičnom hoblom izvršiti peglanje zida nežnim pokretima. Ovaj materijal se takođe može nanositi i kompresorom.


Alat: četka i plastična hobla ili kompresor


Razređivanje: spremno za upotrebu


Pokrivna moć: 20-25 m2/2.5 l


Pakovanje: 2.5 l, 1.25 l


Video o primeni proizvoda ARABESQUE