dekorativne
tehnike

Podaci o proizvodu ETNIKA

ETNIKA – je dekorativna tehnika za enterijer iz porodice ATF italijanskog proizvodjača Candis. Proizvod je ekološki, vodoperiv, na vodenoj bazi, bez mirisa. ETNIKA zbog metalik čestica igrom svetlosti i senki daće Vašim zidovima specifičan izgled svile. Meka i baršunasta na dodir. Dekoracija koja je nastala kao nastavak kolekcije Arabesque.

Set ETNIKA sastoji se iz:

  • Podloge Casaviva (disperzija) u belom tonu ili po preporuci našeg stručnog osoblja
  • Etnika baze od 2.5 l ili 1.25 l
  • Tonera ATF

Priprema materijala: u Etnika bazu od 2.5 l dodati izabrani toner (ukoliko se koristi pakovanje Etnika baze od 1.25 l treba sipati ½ tonera) i dobro promešati mešačem do ujednačenja tona. Tako utonirana i izmešana dekoracija je spremna za nanošenje.

Način nanošenja: na izgletovane zidove potrebno je naneti akrilnu disperziju Casaviva u belom tonu ili u tonu po preporuci našeg stručnog osoblja u dva namaza. Kada se disperzija dobro osuši, zid je spreman za nanošenje dekorativnog materijala. Poželjno je koristiti četku sa što dužom i gušćom dlakom ili plastičnu hoblu, pri čemu se četka koristi za nanošenje materijala na zid, a plastična hobla za blago upeglavanje materijala. Takođe je moguće ceo postupak nanošenja materijala izvršiti plastičnom hoblom, bez korišćenja četke. Sam postupak nanošenja se sastoji od nepravilnih pokreta šake ili u horizontalnim i vertikalnim pravcima, zavisno od Vaše želje i ukusa. Kada zid matira, odnosno absorbuje materijal potrebno je plastičnom hoblom izvršiti peglanje zida nežnim pokretima. Ovaj materijal se takođe može nanositi i kompresorom.


Alat: četka i plastična hobla ili kompresor


Razređivanje: spremno za upotrebu


Pokrivna moć: 20-25 m2/2.5 l


Baze: Argento light, Argento antico, Bronzo etnico, Oro rinascimentale, Rame fiammingo, Rosso puro, Oro antico


Pakovanje: 2.5 l, 1.25 l


Video o primeni proizvoda ETNIKA