dekorativne
tehnike

Podaci o proizvodu PRESTIGE

PRESTIGE – je dekorativna tehnika za enterijer iz porodice ATF italijanskog proizvodjača Candis. Proizvod je ekološki, vodoperiv, na vodenoj bazi, bez mirisa. Prestige je Vas svojim hromiranim efektom i toplim tonovima ostaviti bez daha.

Set PRESTIGE sastoji se iz:

  • Podloge Casaviva (disperzija) u odgovarajućem tonu iz kataloga
  •  ATF Perlescente baze od 2.5 l (Arezzo, Pisa, Luca, Siena, Grosetto, Livorno)
  • Tonera Perla Prestige u 6 različitih tonova (Natural pearl, Antique gold, Ornament gold, Antique silver, Fashion bronze, Fashion copper)

Priprema materijala: u ATF Perlescente bazu od 2.5 l dodati izabrani Prestige toner i dobro promešati mešačem do ujednačenja tona. Tako utonirana i izmešana dekoracija je spremna za nanošenje. Način nanošenja: na izgletovane zidove potrebno je naneti disperziju Casaviva u odgovarajućem tonu u dva namaza. Kada se disperzija dobro osuši, zid je spreman za nanošenje dekorativnog materijala. Poželjno je koristiti četku sa što dužom i gušćom dlakom i plastičnu špatolu, pri čemu se četka koristi za nanos materijala na zid, a plastična špatola za blago upeglavanje materijala. Sam postupak nanošenja se sastoji od pokreta šake u obliku slova X. Nanošenjem na ovaj način preporučljivo je preći 3-4 m2, a zatim se vratiti na već obrađenu površinu i gotovo suvom četkom (bez materijala na njoj) rasporediti ravnomerno materijal po njoj. Kada zid matira, odnosno absorbuje materijal potrebno je plastičnom špatolom izvršiti peglanje zida nežnim pokretima, kako bi se perle koje su sadržane u ATF Perlescente bazi ravnomerno rasporedile po zidu. Ukoliko želite da zid zadrži u potpunosti rustični izgled, nije potrebno sprovoditi proces peglanja materijala plastičnom špatolom.


Alat: četka i plastična špatola


Razređivanje: spremno za upotrebu


Pokrivna moć: 20-25 m2/2.5 l