dekorativne
tehnike

Podaci o proizvodu EFFETTI PERLAGE

EFFETTI PERLAGE – je dekorativna tehnika za enterijer iz porodice ATF italijanskog proizvodjača Candis. Proizvod je ekološki, vodoperiv, na vodenoj bazi, bez mirisa. Effetti perlage je metalik dekoracija koja kao i Effetti vašem prostoru pruža efekat trodimenzionalnosti. Set Effetti Perlage sastoji se iz:

  • Podloge Casaviva (disperzija) u belom tonu
  • ATF Iridescenti baze od 2.5 l
  • Tonera ATF
  • Effetti tonera u 13 različitih tonova (Rosso Namibia, Perla Marrakech, Rosa Salvador, Rubino Malaysia, Giallo Guinea, Verde Alabama, Terra Barcellona, Fuoco Caracas, Arancio Madagascar, Ombra di China, Bruno Samarcanda, Ocra Brisbane, Blu Baltico)
  • Tonera Perle di luce u 6 različitih tonova (Oro, Arancio, Rosso, Verde, Blu, Viola)

Priprema materijala: u ATF Iridescenti bazu od 2.5 l dodati izabrani toner ATF, Effetti toner i Perle di luce toner i dobro promešati mešačem do ujednačenja tona. Tako utonirana i izmešana dekoracija je spremna za nanošenje.

Način nanošenja: na izgletovane zidove potrebno je naneti akrilnu disperziju Casaviva u belom tonu u dva namaza. Kada se disperzija dobro osuši, zid je spreman za nanošenje dekorativnog materijala. Poželjno je koristiti četku sa što dužom i gušćom dlakom i plastičnu špatolu, pri čemu se četka koristi za nanos materijala na zid, a plastična špatola za blago upeglavanje materijala. Sam postupak nanošenja se sastoji od pokreta šake u obliku slova X. Nanošenjem na ovaj način preporučljivo je preći 3-4 m2, a zatim se vratiti na već obrađenu površinu i gotovo suvom četkom (bez materijala na njoj) rasporediti ravnomerno materijal po njoj. Kada zid matira, odnosno absorbuje materijal potrebno je plastičnom špatolom izvršiti peglanje zida nežnim pokretima, kako bi se perle koje su sadržane u ATF bazi ravnomerno rasporedile po zidu. Ukoliko želite da zid zadrži u potpunosti rustični izgled, nije potrebno sprovoditi proces peglanja materijala plastičnom špatolom.


Alat: četka i plastična špatola brush and plastic spatula


Razređivanje: spremno za upotrebu


Pokrivna moć: 20-25 m2/2.5 l